prekryti
  1. Domů
  2. Akce
  3. Projekty
  4. 2023-2024

Zelené střechy – trendy a synergie

Projekt je finančně podpořen hlavním městem Prahou. 

 

Termín realizace: 2023-2024

Projekt spadá do environmentálního vzdělávání a osvěty v oblasti adaptace na klimatickou změnu. Hlavním cílem projektu je zvýšit informovanost odpovědných zástupců samospráv a úředníků státní správy ve městech a obcích, stejně jako odborné veřejnosti, o nových trendech v oblasti ozeleňování střech, které jsou jedním z adaptačních opatření na změnu klimatu. Nosnými tématy budou zelené střechy a biodiverzita, zelené střechy a fotovoltaika.
Účelem projektu je navazovat spolupráci s odbornými kruhy, úřady, institucemi a podílet se na vývoji standardů a doporučení pro ozeleňování střech a stěn budov, což je poslání žadatele Sekce Zelené střechy. 

Cílové skupiny

   
Obsah projektu

1.    Vydání příručky Biodiverzitní zelené střechy, která poskytne základní informace o tom, co jsou to biodiverzitní zelené střechy, čím se vyznačují, jak je zakládat a také příklady biodiverzitních zelených střech.

2.    Vydání informační brožury Solární zelené střechy, která poskytne základní informace o kombinaci fotovoltaických panelů a vegetace na střechách. (28 stran, formát A4)

3.    Uspořádání seminářů s následujícím networkingem pro pro cílové skupiny, seznamující je s vydanými příručkami.
 

Webové stránky vznikly v rámci projektu Zelenestrechy.info – webový informační portál pro ozeleňování střech, který byl podpořen Ministerstvem životního prostředí. Webové stránky nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.